Takaisin
=> Lähetys

Ihmettelyä kirkkomme lähetyskeskusteluista 2005-2006

Hyvä lukija! Sijoitan oheisen, vähän kummallisen tekstin kotisivulleni hyvin aroin mielin: ilmaisu on poikkeavaa ja ajatus hetkittäin repivääkin. Itsestäni tuntuu siltä kuin esittäisin ja kysyisin itsestäänselvyyksiä. Niistä ei tunnu kuitenkaan olevan kysymys, kun ajattelee kirkkomme lähetyskeskustelun taustaa vuosien varrelta. Ajattelin, että olemme niin tärkeän asian äärellä, että lapsenomainen naiiviuskin voisi herättää meitä kyselemään, mistä voi olla kysymys uusissa lähetyskeskusteluissa.  JL

 

Murehutti,
surehutti

- se, mitä kuulin KLK:n vuosijuhlaseminaarista tammikuussa 2006

 

Ilahdutti,
riemastutti

- se, mitä kuulin Kylväjän johdon ajattelevan kirkkomme tämän hetken (2/2006) lähetyskeskusteluista ja niihin vastaamisesta

 

Viisastutti,
ymmärrytti

- se, mitä olen viime aikoina saanut kuulla itselleni uusina asioina kirkkomme lähetyskeskusteluista ja LML:n lähetysajattelusta, vaikka suurin osa siitä onkin lähetyksen kannalta hyvin surullista

 

Mietitytti,
hämmästytti

- se, miten paljon kaikessa kuulemassani on ollut perinteisestä lähetysnäkemyksestä poikkeavaa ja miten lähetysnäkemys on joillain tahoilla muuttumassa nopeasti konsiliaariseksi, KMN:n ja LML:n uuden lähetysajattelun mukaiseksi.

 

Kyselytti,
oudoksutti

- se, millä kaikki uudet asiat voidaan kuvitella perusteltavan kristillisen uskon ja teologian valossa, ja mistä uudet tiedot oikein on saatu ja saadaan. Raamatullinen ja lähetysteologinen perustelu niille on heikko. Toisten motiiveista ei kuitenkaan voi paljon sanoa. Muutos vaikuttaa nopealta.

 

Pysähdytti,
vavahdutti

- se, mitä nyt esitetään kirkkomme tämän hetken uutena lähetystietoutena. Miten tietojen oikeellisuus on varmistettu? Onko LML asettautunut jonkinlaiseksi luterilaisten kirkkojen ja lähetysjärjestöjen lähetysmajakaksi vai alkavatko jotkut mieltää sen sellaiseksi? Miten jäsenkirkoissa pystytään seuraamaan järjestön nopeasti liberalisoituvan lähetysajattelun kehitystä ja vastaamaan siihen kriittisesti lähetystyöntekijöiden ja lähetysystävien taholta?

– – – 

 

Tottako vai
valheitako

- on Raamatun valossa se, mitä nyt nostetaan esiin kirkon viimeisimmissä lähetyskeskusteluissa lähetyksen uusina ajatus- ja toimintakaavailuina? ?

 

Raamattumme
mihin jäikään

-se, mitä sanallinen ilmoitus kolmiyhteiseltä Jumalalta kertoo meille lähetyksestä ja Jeesuksesta?

 

Uusi tieto,
propagandaa?

- Niille, jotka kuuntelevat uutta ja muuntelevat vanhaa ja hyvää, se voi toimia sellaisena, jos sitä aletaan tarjoilla yhä selvemmin kirkon uutena lähetysnäkemyksenä.  

Takaisin
=> Lähetys