Takaisin
=> Lähetys

Miksi lähetystyötä?

Missiologian luento
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Lahti 13.9.2002


1. Peruskysymykset lähettämisestä:

Kuka lähettää? (A)
Mitä tai keitä lähetetään? (B)
Kenelle lähetetään? (C)
Miksi lähetetään? (D)

Ote apostoli Paavalin kirjeestä Roomassa olevalle seurakunnalle luvusta 10, jakeesta 11 alkaen:

11. Kirjoituksissa sanotaan: "Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään."
12. Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen.
13. Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."
14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?
15. Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: "Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!"

Ote apostoli Johanneksen evankeliumista luvusta 3, jae 16:

16. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.


2. Kristuksen ainutlaatuisuus

Lainaus Jeesuksen sanoista: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani" (Johanneksen evankeliumi, luku 14, jae 6).


3. Uskonnot ja yleisuskonnollisuus

Ihminen ajattelee uskonnollisuudessaan "anna, jotta sinulle annettaisiin". Ihminen haluaa tehdä itsensä jumalalle/ Jumalalle otolliseksi tekemällä tiettyjä asioita ja olemalla tietynlainen - tai sitten ei. Hän uhraa, lepyttää, pidättäytyy tietyistä asioista Mitään anteeksiantamusta ei tarvita, syntien sovitus on tuntematon. Näin uskonnoissa. Miten kristillisessä uskossa?

Takaisin
=> Lähetys