Takaisin
=> Perhe

Viimeinen lähetysrenkaalle osoitettu kiertokirje, 31.3.2003


Rakkaat esirukoilijat!

Tämä on tällä erää viimeinen lähetysrenkaallemme osoitettu kiertokirje. Eläkkeellesiirtymisvapaa on loppumassa ja varsinainen eläkeaika alkaa kohdallani (Juhani) 1.4. Emme olisi lähetysperheenä jaksaneet tehdä työtä paikallamme ja kutsumuksessamme ilman teidän uskollisia esirukouksianne. Niistä ja kaikesta muusta muistamisesta ja huolenpidosta teille jokaiselle hyvin sydämelliset kiitoksemme! Nämä kiitokset annamme myös työtovereille, sekä palkatuille että palkatta ahertaville, sekä kotimaassa että kentillä. Kiitämme Jumalaa siitä armosta, että hän lähetti Poikansa sovitukseksemme ja vanhurskaudeksemme. Kiitämme häntä siitä, että olemme saaneet pysyä uskossa, että hän on monin tavoin tukenut ja johtanut vaatimattomassa palvelutyössämme hänen evankeliuminsa eteenpäin saattamiseksi. Kiitos siis teille kaikille yhteydestä, yhteistyöstä ja ystävyydestä! Kiitoksen ulkoinen muoto on tässä varsin koruton, mutta sydämestämme haluamme kiittää.

Kyllä puolestamme saa edelleenkin rukoilla! Tuntuu siltä, että "milloin tahansa voi tapahtua mitä tahansa". Ja näinhän elämässä täällä synnin maailman on aina. Suunnitelmat, terveys, ihmissuhteet ovat hauraita. Perkele toimii ja yrittää langettaa Jumalan lapsia epäuskoon, omiin tekemisiin luottamiseen, omaan vanhurskauteen, omaan pyhyyteen (Tämä kohta on tosin niin heikoilla, että luulisi siinä Perkeleenkin pian turhautuvan yrityksiinsä, mutta niin petollinen on ihmissydän, että se kyllä osaa kuvitella syntiäänkin pyhyydeksi ja tekojaankin puhtaiksi ja näin viilettää suin päin kohti mitä hirveintä epäuskon tilaa.) Lankeamme myös helposti uppoutumaan syvälle ajatuksissa, puheissa tai teoissa monenlaiseen jonninjoutavaan Kristuksen ja anteeksiantamuksen asemesta. Perkele kiusaa ketä tahansa ihmistä jumaloimaan itseään ja kenties Jumalan valtakunnan työssä tavalla tai toisella mukana olevat ovat kohteina. On armoa saada varjeltua ajatuksilta, joiden mukaan koko Jumalan valtakunnan työ olisi loppujen lopuksi "vain minua itseäni varten", jonkinlainen ponnahduslauta suuren oman minäni kasvattamiseksi. Tällainen ajatus olisi silkkaa jumalattomuutta, vaikka kuinka mainiosti osaisimme hengellisistä asioista puhua (ja niistä on joskus todella vaikea puhua oikein).

Viime vuonna suoritettu salaojien uusiminen talomme ympärillä saa nyt jatkokseen muita talon paremman kuivumisen ja kuivana pysymisen hyväksi suoritettavia toimenpiteitä. Niissä on omat suunnittelunsa sekä tietysti myös jossain määrin kyselyä siitä, miten saada kaikki kohtuullisin toimenpitein ja kohtuullisessa ajassa riittävän hyvään kuntoon. Tässäkin rukousaihetta!

Olen suuresti ilahtuneena ja myös aika paljon lukenut Lutherin kirjoituksista ja puheista koottua kirjaa Mannaa Jumalan lapsille. Se oli yksi lahjakirjoistani Olen siitä aina silloin tällöin kuullut ja lukenut kappaleita, mutta nyt on hyvä viipyä kirjan äärellä pidempään. Se on hoitava, syvällinen, vapauttava ja evankeliumin ja lain kirkkaasti erottava (vaikkei niitä toisistaan irti repivä). Raamatunlukuni on aika paljon keskittynyt Filippiläiskirjeeseen, josta on työn alla selitysteos. Se on edennyt tavattoman hitaasti, kun olen siihen työni tähden voinut useinkin kirjoittaa vain muutaman rivin päivässä tai ei mitään.

Lähetysrenkaalleni haluaisin sanoa vielä sen, että toivon teidän nyt valitsevan taloudellisen kannatuksenne kohteeksi uuden henkilön tai perheen. Tukeanne on Kylväjä tarvinnut aina 1.4 saakka, koska eläke alkaa vasta siitä. Myös tästä lähetysuhristanne teille lämmin kiitos! Tästä eteenpäin yksi mahdollisuus voisi olla seuraajani Pekka Mäkipää. Tämä olisi omasta mielestäni luontevaa esim. jo siitä syystä, että hänen työnsä Kylväjässä on sama kuin minun on ollut. Ehkä teidän kannattaisi keskustella tästä lähiaikoina keskenänne Laura Suomisen johdolla. Hänelle aivan erityinen kiitos asioiden hoitamisesta ja kotinsa avaamisesta jo usean vuosikymmenen aikana meidänkin piirimme kokouksille! Tiedän, että monella teistä on jo vuosi ollut myös muita taloudellisen tuen kohteena olleita henkilöitä, esim. lähettejämme. Jokainen on aina täysin vapaa itse päättämään tämänkaltaisista asioista, eikä niissä saa olla kenenkään ihmisen millään tavalla määrättävissä.

Sitten Sinikasta ja lapsistamme. Sinikka on viettänyt omaa eläkeaikaansa varsin moninaisissa tehtävissä ja harrastuksissa. Hänen viime viikkojen kuulumisensa liittyvät huomattavalta osalta "vaalipaineisiin", koska hän on KD:n Hämeenlinnan seudun paikallisosaston puheenjohtaja. Ja tulihan siinä tehtävässä hommia. Ensin oli keskusteluja ja päätöksiä ehdokkaiden valitsemisesta yhdessä Hämeen piirin hallituksen kanssa, sitten vaalityön ja mainonnan suunnittelua, kokouskalenterien järjestämistä. Oli pientä leivontaa, oli myös lehti-ilmoitusten laadintaa lähikuntien ja oman kaupungin kokouksista, niiden lähettämistä lehtiin, oli kokousten johtamista omassa johtokunnassa ja yleisötilaisuuksissa. Osasto pyrki kaikin tavoin ja myös aika runsain vaalibudjetein tukemaan kahta omaa eli hämeenlinnalaista ehdokastaan. Yhtäkkiä Sinikka ja minä huomasimme olevamme keskellä valtaisaa mainosten tulvaa, kun sadat suurjulisteet (ne muuten painoivat yhteensä 700 kg), yli 40 000 Kristityn vastuu -lehteä ja vähän muutkin mainokset kirjaimellisesti täyttivät eteisemme. Eri kuntien KD-aktiivit sitten hakivat niitä meiltä osan mennessä maksulliseen jakelupalveluun. Huomasimme, miten talkootyö aivan kuin kristillisissä järjestöissäkin niin tässäkin vei kokonaisuutta eteenpäin.

Vanhin poikamme Tapani on puolisonsa Kirsin kanssa edelleen Yhdysvalloissa. Miika asuu perheensä (Taina, Elmo 6 v ja Luuka 3,5 v) paritalomme toisessa päässä. Tyttäremme Mariko on miehensä Kalle Ruokolaisen ja heidän Iiris-tyttärensä kanssa Kuopiossa, jossa myös nuorin tyttäremme Annis vielä opiskelee.

Rohkenemme siis edelleen pyytää rukouksissa muistamista kaikilta niiltä, jotka kokevat sen Jumalan antamaksi tehtäväksi. Muistakaa koko Kylväjän työtä, erityisesti Pekka Mäkipään ja hänen perheensä haluan tässä lopuksi mainita. Kaikki työssä olevat tarvitsevat muistamista, tukea ja rohkaisua.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon meidän ja kaikkien rakkaittemme kanssamme nyt ja aina.

Kiitollisina Kristuksessa,
Juhani ja Sinikka Lindgren.

Takaisin
=> Perhe