Takaisin
=> Raamattu

Kristittyjen näkymätön yhteys on todellista

Kol. 2:1-10. Raamatunselitystä, 7.2.2000

 

1. Taistelu (agoon) seurakuntien puolesta on todella kova (heelikon) kasvoilta tuntemattomienkin kristittyjen puolesta. Srk:n pitää tietää tämä.  

 2. Tuntevat jo Kristuksen - oppivat vielä tuntemaan hänet. Rakkaus on aina ensin Kristuksen rakkautta syntiseen ja armahdetun uskoa; siinä on myös suurin tieto.

 3, 9. Kristuksessa on kaikki aarteet kätkettyinä (3) ja jumaluus ruumiillistunut (9). Kristuksessa on kaikki - kuitenkin hän suostui ristille!

 4, 8. Kristittyjä yritetään koko ajan viedä harhaan. Monet viestit risteilevät tajunnassamme. Monet niistä kuulostavat vakuuttavilta ja kauniilta (pithanologia, 4), toiset ovat tyhjiä ja pettäviä (kenee apatee, 8) ihmisviisauteen perustuvia väitteitä, joissa seurataan “alkeisvoimien“ eli “elementtien“ (stoikeia) yleisuskonnollisia periaatteita; ks. Gal. 4:3,9. Näissä on aina keskeisenä, kantavana ajatuksena pelastuksen perustuminen tavalla tai toisella lain täyttämiseen. “Luonnollinen uskonto on lain uskonto.“

 5. “Läsnä Hengessä“. Pyhä Henki on luonut kaikkien kristittyjen kesken todellisen yhteyden ja ykseyden. Seurakunta on Kristuksen maailmanlaaja ‘ruumis’ (Kol. 1:18). Yhteys Hengessä uskon kautta luo elävän yhteyden ruumiin jäsenten kesken.

 6, 7. Kristukseen uskovat juurtuvat (erizzoomenoi, riza, radix > ‘radikaali’) Kristukseen elämällä uskon kautta hänen yhteydessään. Kaikki rakentuu Jeesuksen varaan. Uskossa voi kasvaa, vahvistua, tulla lujaksi (bebaioomenoi) ja - ‘radikaalikristityksi’!

 10. Kristus on Jumala, jumaluuden ruumiillistuma, mutta vastakohdassaan, heikkona, voimattomana, kuin väärin tuomittuna. Suostummeko heikkoon Kristukseen?  

Takaisin
=> Raamattu