Takaisin
=> Päivän Sana

Luther: Mannaa Jumalan lapsille
Tammikuun 14 päivänä

Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia (Room. 3:21)

 

Tämä [meidät pelastava] vanhurskaushan on juuri sitä, ettei [tarvitse] tehdä mitään, kuulla eikä tiedetä lain teoista. - - Kristus ei ole tuomari. Jumala on tehnyt hänet meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi [1 Kor. 1:30]. Armon kautta hän vallitsee meitä ja meissä. Tässä ei tunneta syntiä, ei kuhistusta, ei omantunnon soimauksiakaan. Synti ei voi koskaan tunkeutua tähän taivaalliseen vanhurskauteen,

Jos taas on omantunnon tuskaa, se osoittaa, että tämä vanhurskaus on siirtynyt pois näkyvistä. Kristus on pimentynyt ja näkymättömissä. Jos taas Kristus todella näkyy, vallitsee kokonainen ja täydellinen ilo Herrassa ja omantunnon rauha. Silloin ajatellaan näin: Vaikka olenkin lain edessä syntinen, en silti ole epätoivoinen. Kristus elää. Hän on iankaikkinen vanhurskauteni ja taivaallinen elämäni. Tässä vanhurskaudessa minulla ei ole lainkaan syntiä.

Lainaus on osa päivän tekstiä kirjasta Luther: Mannaa Jumalan lapsille, ja se on julkaistu kustantajan luvalla. Teosta saatavana os. SLEY-kirjat, 09-251390.

 

Keskustelua päivän sanasta: Uskonvanhurskaus on täydellinen, ilman kaikkea syntiä. Ihminen ei kuitenkaan ole synnitön, minkä Luther selvästi sanoo: hän ja me kaikki olemme lain edessä syntisiä.

Laki ei myöskään ole menettänyt virkaansa: se osoittaa meidät syntisiksi, olimme uskossa tai emme. Uskossa Jeesukseen olemme kuitenkin puhtaat, hänen vanhurskauteensa kätketyt uskon kautta.

Takaisin
=> Päivän Sana