Takaisin
=> Päivän Sana

Luther: Mannaa Jumalan lapsille
Tammikuun 28 päivänä, Luuk. 1:43

 

Voimallinen on tehnyt minulle suuria. (Luuk. 1:43)

Täten Maria ottaa kaiken mahdin ja voiman kaikilta luoduilta ja antaa ne yksin Jumalalle. Tämä osoittaa suurta uskallusta ja on [uroteko] sellaisen nuoren tyttösen tekemäksi. Hän rohkenee yhdellä sanalla tehdä kaikki mahtavat heikoiksi, kaikki suuria suorittavat voimattomiksi, kaikki viisaat narreiksi ja saattaa kaikki kuuluisat häpeään ja omistaa yksin ainoalle Jumalalle kaiken vallan, työn, viisauden, kunnian ja arvonannon. Sillä tämä sana voimallinen merkitsee samaa kuin: ei ole ketään, joka tekisi mitään, vaan kaikki on niin kuin pyhä Paavali sanoo, yksin Jumala vaikuttaa kaikki, kaikessa ja kaikki luotujen teot ovat Jumalan tekoja (Ef. 1:11). - -

Tämä [uskonkohta] kukistaa kaiken korskeuden ja julkeuden, kaiken röyhkeyden, maineen ja väärän varmuuden sekä pitää vain Jumalaa pyhänä. Se osoittaa syyn, miksi yksin Jumalaa on pidettävä pyhänä ja ylistettävänä: Siksi, että hän tekee kaiken.


Lainaus on osa päivän tekstiä kirjasta Luther: Mannaa Jumalan lapsille, ja se on julkaistu kustantajan luvalla. Teosta saatavana os. SLEY-kirjat, 09-251390.

 

Keskustelua päivän sanasta:   Luther ei tietenkään hetkeksikään unohda, että maailmassa vaikuttaa myös koko ajan Paha, persoonallinen Perkele. Mutta ydin on siinä, että tämäkin on Jumalan kahlekoira, joka saa toimia vain hänelle annetun vallan puitteissa. Ydin on myös siinä, että kaikki mitä Perkele tekee, on valhetta, pimeyttä ja aiheuttaa vain kuoleman. "Kun hän [Perkele] valehtelee, hän todella puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä" (Joh. 8:44b).

Maailmassa on useita "toimijoita" ja vaikuttajia, mutta vain yksi oikea, elävä Jumala, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isä. Hän on kaiken maailmassa olevan hyvän takana, ja kaikki minkä hän tekee, on hyvää. Meidän hyvät tekomme ja palvelumme eivät anna mitään aihetta kerskaamiseen. Saamme kyllä iloita siitä, että Jumala voi meitä jossakin käyttää, ja näin kerskauksemme ainoaksi aiheeksi tulee Herra yksin (1 Kor. 1:31).

Takaisin
=> Päivän Sana