Takaisin
=> Päivän Sana

Luther: Mannaa Jumalan lapsille
Lokakuun 14 päivänä, Matt. 11:28

 

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon (Matt. 11:28).

Vaikka näillä sanoilla voitaisiinkin ymmärtää murheita, ne kuitenkin tarkoittavat varsinaisesti omaatuntoa, joka ilman Kristusta tekee työtä, toisin sanoen saa monin tavoin kokea ahdistusta. Älä siis ajattele omaa mahdollisuuttasi. Puhuuhan hän tässä juuri raskautetuille, nimittäin lain, synnin, tuskan ja murheen raskauttamille. Muutakin omaatuntoa raskauttavaa voi olla. Siksi hän ei mainitse mitään erikoista, vaan puhuu vain raskautetuista. - -

Mikä eriskummainen kutsuminen tämä onkaan! Miksi hän ei kutsu voimakkaita, rikkaita, terveitä ja oppineita? Mitä hän tekee köyhällä, työtätekevällä ja raskautetulla ihmisellä? Ei mitään muuta, kuin että se on hänen hyvä tahtonsa. Hän sanoo: Sellaisia minä kutsu luokseni. Terveiden kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Minun valtakuntani on sairaala, jossa minä itse olen lääkärinä.


Lainaus on osa päivän tekstiä kirjasta Luther: Mannaa Jumalan lapsille, ja se on julkaistu kustantajan luvalla. Teosta saatavana os. SLEY-kirjat, 09-251390.

 

Keskustelua päivän sanasta:   Tässä on erityisesti kysymys työstään kärsimyksiä ja rasituksia saaneen ihmisen levon salaisuudesta. Lepo Jeesuksen luona on auki työmme aiheuttamasta huonosta omasta tunnosta huolimatta. Kaikkien kutsumusten - isän, äidin, lapsen, virkavallan edustajan, sotilaan, poliisin, tuomarin, kihlatun, poliitikon, toimittajan, tutkijan, opettajan, hallintoihmisen, puolison jne. - aiheuttamien ongelmien tuskasta on kysymys. Sanalla sanoen: arkisen, tuskaantumisistaan ja omantuntonsa ongelmissa painiskelevan ihmisen levosta on Jeesuksella meidän suhteemme huoli.

Levon Jeesus lupaa, heti, uskoessasi. Mutta parannuksen teko itse aiheutetuista vaikeuksista saattaa kestää. Sekin prosessi on tehtävä anteeksisaaduin synnein ja puhtain omintunnoin. Muuten olemme vaarassa työntää anteeksiantamusta tarjoavan Vapahtajan jonnekin odotusjonon numerolle xyz, jonka vuoro ei ehdi tälle päivälle, vaikka hän tarjoaa hyväänsä heti.

Takaisin
=> Päivän Sana