Takaisin
=> Päivän Sana

Luther: Mannaa Jumalan lapsille
Marraskuun 26 päivänä

 

Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva (Hepr. 11:8).

Abrahamin oli jätettävä maansa tietämättä, minne oli saapuva. Se oli vaikea ja suuri uskon taistelu ja koettelemus. - -

Hän mukaansa vain tämän Jumalan antaman sanan: ”Minä tahdon siunata sinua.” Uskolla on näet niin tarkat silmät, että se näkee pimeydessä, missä ei ole mitään muuta valoa. Usko näkee siinä, missä ei mitään voi nähdä., tuntea siinä, missä mitään ei voi tuntea. - -

Tämä on kirjoitettu meidän tähtemme, että mekin oppisimme riippumaan hänen sanassaan. - - [Mutta] koetahan vain luottaa siihen, vaikka näyttäisikin siltä, että kaikki menisi nurin. - - Älä kuitenkaan lakkaa uskomasta, sillä hän antaa odottaa itseään vahvistaakseen uskosi.

Lainaus on osa päivän tekstiä kirjasta Luther: Mannaa Jumalan lapsille, ja se on julkaistu kustantajan luvalla. Teosta saatavana os. SLEY-kirjat, 09-251390.

 

Keskustelua päivän sanasta:

Jumalan ilmoituksen sana Raamattu on ainutlaatuinen kirja maailmassa sekä sanomansa että vaikutuksensa puolesta. Se on historiallinen, ei myyttinen, se on 66 eri ajoilta olevan kirjan ”kokoelma”, joka kuitenkin muodostaa täysin yhtenäisen sanomallisen ja historiallisen monipuolisen kokonaisuuden. Sen keskipisteenä on VT:n puolella kerran tulevaksi luvattu Messias ja UT:n puolella historiaan tullut Jeesus, jonka henkilö ja jonka pelastusteot ovat historian käännekohta ja jonka suhteen jokaisen ihmisen pelastuminen tai kadotukseen joutumisen ratkeaa.

Jumalan tiet ovat tutkimattomat. Siksi on joskus vaikea luottaa hänen sanaansa tai ymmärtää sitä. Joskus pelkkä sanasta kiinni pitäminen ja siihen uskominen on tunteen vaihtoehto. Tunteet tai niiden puuttumiset eivät koskaan saa korvata uskomista sanaan. Sellainen korvautuminen olisi katastrofaalista. Tapahtumien kulku omassa ja läheisten elämässä saattaa joskus tehdä sanaan luottamisen vaikeaksi. On helpompi uskoa silmillään kuin uskoa sanaan sydämellään.

Esirukoilija voi ajatella vuosikymmenien rukouksensa turhiksi, kun vastausta esim. jonkun omaisen uskoon tulemiseen ei näytä kuuluvan. Yksikään rukous ei ole turha eikä jää kuulematta. Onhan Jumala käskenyt meidän rukoilla. Vastauksen odottamisella on nimittäin toinenkin puolensa: ”juuri nyt”. Tämä tarkoittaa sitä, että juuri nyt saan luottaa sanaan.

Takaisin
=> Päivän Sana