Takaisin
=> Päivän Sana

Luther: Mannaa Jumalan lapsille
Joulukuun 23 päivänä

Jumala [Raamattu] on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat. (Gal. 3:22).

Kerta kaikkiaan varmaa on, että sen, joka tahtoo tulla vanhurskaaksi ja jumaliseksi, täytyy ensin tulla syntiseksi ja jumalattomaksi, sen, joka tahtoo tulla terveeksi, täytyy ensin tulla sairaaksi, vääräksi, mielettömäksi - -. Hänen on tunnettava, että hänellä on luonnostaan paha, perkeleen siemenen täyttämä sydän. Suuren Jumalan muuttumaton tahto näet on tehdä mielettömyydestä viisaita, pahuudesta vilpittömiä, synnistä vanhurskaita, väärästä hurskaan elämän ja perkeleen muotoisesta jumalisen.

- - Tuntiessaan saatanan olemuksen ja työn sydämessään ihminen alkaa huutaa avuksi häntä, joka on tullut särkemään perkeleen teot. Kuinka tämä voi tapahtua? Sinä et voi Jumalassa ja Kristuksessa tulla sellaiseksi kuin tahtoisit, ellet ensin tule itsessäsi ja ihmisten edessä sellaiseksi kuin Jumala tahtoo. Hänpä tahtoo, että tulisit itsessäsi sellaiseksi kuin todella olet: syntiseksi. - - Jos olet oppinut tuntemaan tämän, silloin olet Jumalan silmissä se, mikä tahtoisit olla, nimittäin pyhä. vanhurskas ja vilpitön.


Lainaus on osa päivän tekstiä kirjasta Luther: Mannaa Jumalan lapsille, ja se on julkaistu kustantajan luvalla. Teosta saatavana os. SLEY-kirjat, 09-251390.


Keskustelua päivän sanasta:

Laakson kautta huipulle, kärsimyksen kautta voittoon? Vähän näin, mutta ei aivan näin. Me olemme syntisiä koko ajan, siksi tulemme sanan ja Pyhän Hengen työn vaikutuksesta jatkuvasti syntisiksi ja silloin olemme koko ajan pyhiä ja vanhurskaita.

”Huipulla” ja ”voitossa” ollessamme olemme nimenomaan syntisiä, mutta koko ajan uskosta vanhurskautettuja ja Jeesuksen vanhurskauteen kätkettyjä, anteeksiantamuksen ja armon alla eläviä. Olemme siis laaksonpohjassa ja huipulla samanaikaisesti, vaikkei sitä ihmismieli käsitä. Olemme itsessämme jumalattomia, mutta uskossa Jeesukseen vanhurskaita.

Kaikki hengellinen hyvä tulee yksinomaan lupausten tietä, niin että uskomme lupaukseen ja saamme sen, mitä luvataan. Näin luvataan iankaikkinen elämä: Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä. Kaikki annetaan uskosta. Tekoihin pitäytyvä vetää päälleen kirouksen. Uskossa Jeesukseen lepäävä on autuas, syntinsä anteeksi saanut, toivossa ja ehkä myös vähäsen rakkaudessa, mutta se on jo toinen kysymys.

Takaisin
=> Päivän Sana