Takaisin
=> Yhteiskunta

Muslimivihaa?

Kristityn Vastuu
Mielipidesivulle tarjottu kirjoitus

 

Maire Repo on vastauksessaan ihmiskilpiä koskevaan kirjoitukseeni ounastellut (KV 15.5) minun (ja Risto Rasilaisen) kannanottojen taustalla muslimi- ja arabivihaa.

Jos näin olisi, minun olisi aika vaikea ymmärtää, miksi olen vuosia kantanut sydämessäni tuskaa Saddamin tappamista irakilaisista.

Sekä uhreiksi joutuneet kurdit (jopa 250000?) että muut Saddamin likvidoimat tuhannet irakilaiset ovat olleet muslimeja. Jos olisin heitä vihannut, olisin kai voinut iloita heidän tuhoamisestaan?

Toinen Saddamin kaltainen psykopaattinen itsevaltias hallitsija, Slobodan Milosevic, antoi käskyt Bosnian muslimien joukkomurhista. Jos olisin vihannut hänen uhreikseen joutuneita muslimeja, olisin kai voinut iloita heidän tuhoamisestaan ja kiitellä ortodoksikirkon jäseneksi tunnustautuvaa Milosevicia? Häntä kuitenkin pidän kansanmurhaajana ja nykyajan yhtenä uutena Hitlerinä.

Ne, jotka kauhistuivat Saddamin toimintaa ja jotka nyt ovat panneet itsensä likoon hänen valtansa kukistamiseksi, asettuivat johdonmukaisesti Milosevicia vastaan. He eivät vihanneet muslimeja. He järkyttyivät heidän joukkomurhistaan Bosniassa ja Irakissa.

Avainsana ei ole muslimi tai arabi. Avainsanat ovat terroristi ja terrorismin tukeminen. Terroristeja voi nousta minkä tahansa uskonnon tai kansan keskeltä, myös nimikristittyjen.

Terroristejakaan ei tule vihata. Yleisen rauhan ja turvallisuuden vuoksi sekä perustavan yleisinhimillisen moraalitajun vaatimuksesta terroristien toiminta ja sen edellytykset on kuitenkin pyrittävä estämään. Tästä on kysymys.

Jos liittouman hallitukset olisivat muslimi- tai arabivihan johtamia, miksi nämä samat hallitukset ovat vuosikymmenien aikana panostaneet suunnattomia henkilö- ja talousresursseja muslimimaiden auttamiseen? (Rikkaat öljyarabit eivät juuri ole apua tarvinneet, mutta monet köyhemmät islamilaiset valtiot kyllä).

Miksi laajat lähetysystäväjoukot ovat myös eräissä liittouman maissa rukoilleet vuodesta toiseen muslimien puolesta ja halunneet antaa heille (kuten juutalaisillekin) sen, minkä tietävät ihmisten kalleimmaksi aarteeksi, evankeliumin Jeesuksesta? Näin siitä huolimatta, että monessa muslimimaassa kristittyjä vainotaan.

Israelilaisten Jumala on VT:n Jumala ja Jeesuksen Kristuksen isä. Juutalaiset eivät tosin tunnusta häntä siksi. Allah ei ole Raamatun Jumala. Allahin ja kristittyjen Jumalan, Jeesuksen Kristuksen Isän, samuus on kuvitelma. Erilainen usko kuitenkaan ei estä surun ja huolen kantamista kymmenistä tuhansista tapetuista muslimeista.

Takaisin
=> Yhteiskunta