Takaisin
=> Yhteiskunta

Terroristi: Olemme oikealla asialla.

Julkaistu KD-lehdessä 06/2005. Pitempi versio Hämeen Sanomissa 05/2005.

 

Terroristin sanat (1997ja 1998) kertovat paljon: “Terrorismi voi olla kiitettävää ja kunnioitettavaa tai se voi olla moitittavaa. Meidän (islamistien) terrorismimme ansaitsee kiitoksen ja tuen, sillä se kohdistuu tyranneihin, riidanhaastajiin ja Allahin vihollisiin.“ Sanat lausui Osama bin Laden, al-Qaidan johtaja.

“On suuri kunnia tulla tapetuksi Allahin asian puolesta … Me rakastamme tällaista kuolemaa yhtä paljon kuin te (länsimaalaiset, amerikkalaiset, kristityt, juutalaiset) rakastatte elämää … Tällaista kuolemaa me toivomme.“ (Lähde: Time).

Kansainvälisen terrorismin uskonnollista perustelua on vaikea ilmaista selvemmin kuin Osama bin Laden sen tekee. Islamisteja ajaa terrorismiin Allah-uskosta nouseva  pakko, jonka oikeellisuutta, inhimillisyyttä ja moraalisuutta ei kyseellistetä.

Islamisti mieltää länsimaisen elämäntyylin yhdeksi yhteiskunnallis-uskonnolliseksi kokonaisuudeksi. Vaikka hänen terrorisminsa kohdistuukin ”Allahin vihollisiin” eli kristittyihin ja juutalaisiin (sekä ateisteihin), kaikki länsimaalaiset ovat sen kohteena. Heidän elämäntapansa tulkitaan Allahin pilkaksi ja siksi heihin kohdistetaan ”Allahin sota”.

USA, muut länsimaat ja samaan vastatoimintaan osallistuvat maltilliset muslimit eivät ole aloittaneet terroristien hyökkäystoimia (esim. 9.11 –iskua), eikä heillä ole mitään motiivia uskonsotaan.   

Osama bin Ladenin puheet ovat kiihottavia ja valheellisia. Ne ovat ihmisyyttä tuhoavia ja kristityille täysin vieraita hänen väittäessään jumalansa Allahin tahtovan amerikkalaisten (ja monien muiden) tappamista.

Terrorismin vähättely johtaa elämän vähättelyyn ja nousee juuri siitä. Elämää ei voi valjastaa kuoleman palvelukseen itsemurhaiskujen(kaan) myötä. Bin Ladenin kiihkeässä ideologiassa kuolema ja elämä ovat vaihtaneet paikkaa.

Takaisin
=> Yhteiskunta