Takaisin
=> Yhteiskunta

Terroristien ihmisansa Fallujassa

Lähetetty KD-lehteen 1105

 

Saimme kuulla (TV 1, 8.11) italialaisesta dokumentista, jossa väitettiin USA:n käyttäneen ”kemiallisia aseita” Fallujan taisteluissa Irakissa.

Nimitys ”kemialliset aseet” on pahasti harhaanjohtava. Ajatuksissa se liitetään helposti kemiallisiin joukkotuhoaseisiin, joita Saddam käytti. Jos valkoinen fosfori leimataan tällaiseksi, käsitteet sekoittuvat. Tällä aineella on yhtä vähän tekemistä kemiallisten joukkotuhoaseiden kanssa kuin niillä Neuvostoliiton fosforipommeilla, joita satoi Helsingin siviilien päälle 1944.   

Fallujasta oli muodostunut keskeinen terroristipesäke. Edessä olevien taistelujen vuoksi liittoutuneet ja Irakin joukot käskivät siviilejä poistumaan kaupungista.  Varoitus toistettiin useampaan kertaan. Siviilikuolleiden määrää emme tiedä. Heitä ei olisi tarvinnut olla ensimmäistäkään, mikäli poistumiskäskyä olisi noudatettu. Jos heitä oli, siihen on yksi erittäin todennäköinen syy: terroristit eivät päästäneet heitä. Ajatus ei ole tuulesta temmattu.

Islamistiset terroristit käyttävät nimittäin jatkuvasti ihmiskilpisuojaa sekä -ansoja. Talibaanit sijoittivat asevarastonsa keskelle vilkasta toria Kabulissa eivätkä aina erottaneet siviilejä taistelujoukoistaan.

Palestiinan terroristit sijoittavat aseensa, räjähdysaineensa ja koulutustilansa keskelle siviiliasutusta. Kun näitä sotilaskohteita etsitään ja tuhotaan, saadaan aihe sanoa, että israelilaiset olivat siviilien kimpussa. Nuoret pojat ovat palestiinalaisten yleisin ihmiskilpi.

On traagista, ettei usein vastustaja edes aavista ihmiskilpien olemassaoloa. Sekä vapaaehtoiset että tehtävään pakotetut ihmiskilvet lisäävät uhrien määrää täysin tarpeettomasti ja syy vieritetään toisten niskoille.    

Takaisin
=> Yhteiskunta